Selecteer een pagina

Jouw school online zichtbaar.

zonder dat je 

Justine is zeer kundig, betrokken, alert en luchtig! Ze doorziet goed wat er nodig is binnen de organisatie om de richting helder te krijgen, neemt goed de tijd en door het gebruik van interactieve werkvormen is iedereen actief bezig.

Miranda van Oeveren - Meekel

MT lid & leerkracht , Pro Rege School Amsterdam

Justine weet van je eigen verhaal een kloppend en passend ‘plaatje naar buiten’ te creëren en helpt je met helder krijgen waar je nou precies voor staat.
Pascal Riet

Directeur, Pro Rege School | Amsterdam

Justine is integer, deskundig, heeft een fijne benadering en samenwerking. Het is zo mooi om jezelf en de school zo scherp te herkennen. Een bevestiging, maar ook een aanvulling voor de schoolontwikkeling. Er was veel afwisseling in de sessies en de achtergrondinformatie is ook fijn! 
Monique Sommers

Zorgcoördinator, Stichting Amos Onderwijs | Amsterdam

Marketing voor Scholen

op 

Als school wil je goed bekend staan. Naamsbekendheid hebben, zichtbaar zijn. Leerlingen aantrekken en de betrokkenheid van ouders voelen. Je wilt nieuwe collega’s aantrekken voor jouw school of binnen de stichting zonder dat je andere scholen (en daarmee kinderen) tekort doet. En dat combineren met alle taken die al op je bordje liggen.

 

Dat vraagt om een marketingaanpak die niet onnodig veel tijd kost, veel oplevert en past bij jullie school en situatie.

Social Media Training voor Scholen

Met de social media training Direct Doen is jouw school snel en simpel zichtbaar is op social media met content die werkt zonder dat je hier dagelijks mee bezig bent. Nu en op lange termijn. 

Nu te volgen

Direct Doen

Social Media Training voor Scholen

Ouders oriënteren zich online. Ook als de school in de buurt zit. Ook als een ouders er elke dag langsloopt en ook als jullie genoemd worden op kinderfeestjes.

Online aanwezigheid van jouw school is daarom cruciaal. Niet alleen met een website, maar ook juist daarbuiten. 

Je faciliteert ouders immers nog beter door daar te zijn waar zij al aanwezig zijn: op social media. 

Het beheren van een social media account voor school vraagt echter aandacht, enige kennis van zaken en tijd. Tijd die waarschijnlijk niet over hebt.

Daarom Direct Doen: de social media training voor scholen waar je leert hoe je snel en simpel zichtbaar bent met content die werkt en dit direct in de praktijk brengt. 

VISIETRAJECT VOOR SCHOLEN

BOUWEN AAN DE TOEKOMST

N

Wat is onze visie?

N

Hoe zetten we onze school op de kaart?

N

Hoe krijgen we meer betrokken ouders?

N

Hoe zorg ik dat mijn team weet waar we voor gaan en staan?

N

Wat is ons onderscheidende vermogen?

N

Hoe krijg ik meer aanmeldingen voor onze school?

Stellen jullie jezelf regelmatig deze vragen? Dan is het visietraject een goed idee!

EEN GEDEELDE VISIE

Is jullie school toe aan meer focus? Een heldere visie en een gezamenlijk doel om voor te gaan? Dan kan een visietraject jullie hier zeker bij helpen!

Met elkaar gaan we op zoek naar de kern van jullie school. Naar die kracht die jullie anders maakt dan de rest. En daar gaan we op bouwen. Ik neem jullie mee in het proces, houd jullie scherp en een spiegel voor en pas al mijn kennis, inzichten en ervaring toe op jullie school.

Na afloop van het traject weten jullie waar jullie voor gaan en staan en wie de school is. Dit is dit verwoord in een mooi verhaal dat verteld mag worden. Jullie kunnen daarnaast kiezen voor een passende uitstraling en een overzichtelijk actieplan voor de toekomst.

WAT LEVERT HET OP?

Na het visietraject:

R

Weten jullie waar de school voor gaat.

R

Zijn jullie onderscheidend ten opzichte van andere scholen.

R

Maken jullie makkelijker keuzes als het gaat om methoden en het aanbod aan kinderen.

R

Weten jullie welk gedrag past bij de nieuwe positionering.

R

Kunnen jullie ouders goed vertellen waar de school voor gaat en staat en welke rol julie hierbij van ouders verwachten.

R

Hebben jullie de basis voor teksten in o.a. de schoolgids, op de website en bijvoorbeeld social media.

R

Heeft het team een sprong gemaakt in betrokkenheid, energie en trots.

ERVARINGEN

Justine is zeer kundig, betrokken, alert en luchtig! Ze doorziet goed wat er nodig is binnen de organisatie om de richting helder te krijgen, neemt goed de tijd en door het gebruik van interactieve werkvormen is iedereen actief bezig.

Miranda van Oeveren - Meekel

MT lid & leerkracht , Pro Rege School Amsterdam

Justine weet van je eigen verhaal een kloppend en passend ‘plaatje naar buiten’ te creëren en helpt je met helder krijgen waar je nou precies voor staat.
Pascal Riet

Directeur, Pro Rege School | Amsterdam

ZIJ GINGEN JE VOOR

VISIETRAJECT

ONDERDELEN

w

Aangename kennismaking

Met de juiste energie van start gaan. Dat is het doel van de eerste kennismakingssessie van ca 1 uur. Met de directie en het team komen we samen en leren we elkaar wat beter kennen. We vertellen wat we gaan doen, wat het doel is, welke stappen we gaan zetten en wat er van het team nodig is om een fantastische bijdrage te leveren aan het resultaat.

Kracht & visiesessie

Wat is de kracht van de school en hoe kijken we naar de toekomst? Wat is onze visie en wat betekent dit voor ons doel; de purpose? In deze sessie van 2,5 tot 3 uur gaan we de diepte in. We kijken naar jullie kijk op onderwijs. Naar welke bijdrage jullie school wil leveren, naast het goede onderwijs, de diversiteit aan aanbod en de goede zorg voor de kinderen. Voorafgaand aan deze sessie gaan de teamleden individueel aan de slag met hun visie op onderwijs en de kracht van de school. Op die manier verschijnt iedereen goed voorbereid bij de sessie.

Ouderinterviewsessie

De visie en purpose vormen, samen met het karakter van de school (in marketingtermen het ‘brand character’) de positionering. Met een heldere positionering laat je zien waar je voor gaat, waar je voor staat en wie je bent. Super belangrijk want door dit scherp te maken help je ouders met het kiezen van de juiste school voor hun kind. Ouders zijn belangrijke betrokkenen van de school. We interviewen hen over welke kracht van de school niet verloren mag gaan en we ontdekken wat hun behoeften zijn. Voor aanvang van de sessie ontvangen de ouders een video met uitleg over de sessie zodat zij met de juiste energie deel kunnen nemen.

Concurrentie analyse

Echte concurrentie bestaat niet binnen het onderwijs. Ieder wil immers het beste voor elk kind. Toch is het belangrijk om de scholen om je heen onder de loep te nemen. Niet om naar het aanbod te kijken, want dat moet voor ieder kind zo rijk mogelijk zijn, maar om te ontdekken waar die andere scholen voor staan. Wat hun visie is, hun purpose. Hoe deze verschilt van die van jullie? Zijn jullie oprecht scherp genoeg ten opzichte van de rest? Jullie gaan zelf aan de slag met een concurrentie analyse. Dat geeft het beste inzicht. Ik geef aan hoe je dit doet en waar je op kunt letten. En we houden het lekker praktisch. Want op ingewikkelde analyses zit niemand te wachten.

Deep Dive Live dag

De Deep Dive Live dag staat volledig in het teken van keuzes maken! Van oprecht kleur bekennen. Tijdens deze dag leggen we alle verzamelde inzichten op elkaar. En werken we aan een scherpe visie, het bestaansrecht, het doel, de purpose. Naast deze onderdelen gaan we aan de slag met het karakter van de school. Stel dat de school een mens is, wie is zij dan? Welke waarden horen hierbij? Wat betekent dit voor ons gedrag? Voor de manier waarop we ons uiten? Ons werk doen? Met elkaar omgaan en onszelf laten zien, overal waar we verschijnen?

l

Manifesto: het verhaal

Een belofte moet je voelen. Alle elementen die we tijdens de Deep Dive Live dag hebben ontwikkeld brengen we tot leven met het manifest: jullie verhaal. Ik schakel hiervoor een ervaren copy writer in die dit als geen ander kan. Die jullie keuzes vangt in woorden zodat het verhaal verteld kan worden. In een teamsessie draag ik het verhaal aan jullie voor. Zodat jullie kunnen voelen of het klopt. Kunnen horen of de woorden raken. Kunnen finetunen waar nodig.

EXTRA OPTIES

Een passende huisstijl

Marketing draait om vertrouwen. Het gaat uiteindelijk niet om wat je letterlijk zegt, maar om wat je laat zien. Na het visietraject ontdekken scholen vaak dat hun huidige huisstijl niet meer past bij wie zij nu zijn. Bij wat zij willen uitstralen. En we weten het allemaal: een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Voor die scholen ontwikkelen we een nieuwe huisstijl. We werken met een vormgever die expert is in het vertalen van het verhaal in beeld. Het resultaat is een herkenbare, eigentijdse huisstijl die past. In een brand board komt alles tot leven: logo’s, kleurgebruik, typografie en beeldtaal (iconen). Hiermee heb je een basis waarmee je alle uitingen kunt vormgeven. Je creëert herkenbaarheid bij ouders en andere betrokken laat zien wie je bent en waar je voor staat.

Brand guide

Met een brand guide heb je de kern van de school letterlijk in handen. Een overdraagbaar document waarmee je in een keer helder maakt waar jullie school voor staat en wie de school is. Hoe jullie je gedragen en hoe jullie je presenteren aan de buitenwereld en naar elkaar. De brand guide is prachtig vormgegeven in de nieuwe huisstijl. Het geeft richting, houvast, inspireert en motiveert. Voor (nieuwe) collega’s, leveranciers, samenwerkingspartners. Voor iedereen die er al is of in de toekomst verwelkomd wordt.

Workshop: Positionering in de praktijk

Een positionering werkt pas als je deze tot leven brengt. Niet alleen in een verhaal, niet alleen in beeld maar in alles wat je doet. Tijdens deze sessie van 3 uur gaan jullie werken aan de toekomst. Met behulp van een overzichtelijk plan stellen we heldere doelen waarmee jullie je belofte kunnen gaan waarmaken. Wat betekent jullie nieuwe positionering voor het onderwijs? Voor bestaande en nieuwe medewerkers? Wat betekent dit voor de manier waarop je je laat zien? Voor je marketinguitingen? Deze sessie geeft een heldere focus, een overzicht wat er moet gebeuren, wie wat doet en wanneer het klaar is. Geen losse eindjes, gefocust op dat ene doel.

Tijdens de Corona Crisis vinden alle sessies en Workshops online plaats via Microsoft Teams of Zoom (beveiligde, betaalde versie)

PAKKETTEN

EERST EVEN CONTACT?

Heb je vragen ? Neem gerust contact op!

Bel

06 51 63 43 62

Hoe scherp is jullie missie?

 

Download de gratis checklist met boordevol tips en een handig stappenplan voor een scherpe missie voor jullie school. 

Gelukt! De bevestiging zit in je mailbox. Klik op de button en de checklist komt naar je toe. Geen mail ontvangen? Check dan je spambox.